Geniet in Twente

Midden in de natuur

Heerlijk wandelen

Rust en ruimte

Samen fietsen

Landgoed van Overijssel

Ons recreatie erf de Erve Hartgerink bevindt zich in het buitengebied van het plaatsje Markelo, onderdeel van de Gemeente Hof van Twente. In deze omgeving kan je volop genieten van natuur en cultuur!

Zo zijn er volop fiets- en wandelmogelijkheden, verschillende bezienswaardigheden en in het plaatsje zelf vind je alle voorzieningen voor een fijne vakantie of weekendje weg.

Landgoed van Overijssel

Vanaf ons recreatie erf wandel of fiets je zo het natuurgebied de Borkeld op. Waar je kan genieten van alle rust en ruimte die het Twentse landschap te bieden heeft. De Friezenberg, een onderdeel van het natuurgebied is een echte aanrader. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de heidevelden en bossen.

Zo kan je elk seizoen genieten van al het moois dat het prachtige Twente te bieden heeft. Dat niet voor niets het “Landgoed van Overijssel” wordt genoemd.

Het plaatsje Markelo

Wist je dat de naam Markelo ‘bos’ betekent, dat een afscheiding of grens aangeeft? Haar bijnaam ‘het dorp van de vijf heuvels’ dankt Markelo aan haar ligging in het Twentse landschap. Het plaatsje is namelijk rondom omgeven door glooiende heuvels tot ruim 40 meter.

De omgeving

Markelo maakt onderdeel uit van de regio Twente, niet voor niets het Landgoed van Overijssel genoemd. Waar natuur en cultuur elkaar optimaal afwisselen en er volop restaurants en terrasjes zijn om ook de innerlijke mens niet te vergeten.

Fietsen en wandelen

Het landschap is ideaal om heerlijk te fietsen en/of lekker te wandelen. Vraag ons gerust om een mooie route, een oplaadpunt voor de fiets en/of een rustpunt voor jezelf.

Of probeer eens:

Genieten van de natuur

Op ons erf bevind je je meteen midden in de natuur, buiten kan je de reeën zien lopen, de hazen zien rennen en hoor je de vogeltjes de ochtendzon begroeten.

Je kan volop van de natuur genieten door alleen al uit het raam te kijken of op jouw terras te gaan zitten van waaraf je een weids uitzicht hebt.

Bezienswaardig-heden

In de omgeving is van alles te beleven, zo hebben we museumboerderij Engs Schöppe. Een plek die op een fraaie wijze inzicht geeft hoe het er vroeger aan toe ging op Twentse boerderijen.

Of het kasteel en de landgoederen van Twickel te Delden, een fijne plek om te wandelen en cultuur op te snuiven. Ook zijn er het gehele jaar door verschillende evenementen die hier georganiseerd worden. TIP! Bezoek ook eens het plaatsje Delden.

Een ander kasteel dat mede ook bekend staat om zijn landerijen en prachtige tuinen is Kasteel Warmelo in Diepenheim.

Houd je meer van historie? Dan zijn een bezoek aan de Canadese oorlogbegraafplaats in Holten en/of het Provinciaal verzetsmonument boven op de Markelose Berg een aanrader.

Voor het gezin

Ook voor het gezin zijn er diverse fantastische bezienswaardigheden en gezellige uitgaansmogelijkheden in de nabije omgeving van Erve Hartgerink.

We kunnen dan ook niet compleet zijn, maar er wel een aantal voor jou en jouw gezin uitlichten. Wil je er meer over weten? Of zoekt je iets specifieks? Vraag het ons gerust, we maken het onze gasten graag naar de zin!

 

Erve Brooks

Het buitenleven ervaren, dat doe je bij Erve Brooks. Op het erf zijn er diverse speeltuinen (binnen en buiten), een avonturenpad, een blote voetenpad, mogelijkheid tot boogschieten en het rijden op Bertus de (mechanische) stier. En ook kan je op verschillende momenten in het jaar genieten van een roofvogelshow.

Op het erf bevindt zich o.a. een pannekoekenboerderij en een winkel met diverse streekproducten en cadeaus waar jullie jezelf heerlijk kunnen verwennen.

Museum buurtspoorweg Haaksbergen

Een unieke ervaring in elk seizoen, het rijden met de ‘oude’ stoomtrein “Bello” tussen Boekelo en Haaksbergen. Op de beide stations zijn diverse beziens- en speelwaardigheden voor het hele gezin.

Zwembad de vijf heuvels

In Markelo zelf bevindt zich een prachtig zwembad genaamd ‘de vijf heuvels’, met een binnen- en buitenbad voor veel spetterplezier.

Indoor kermis Preston Palace

Het echte kermisgevoel dat beleef je bij Preston Palace in Almelo. Specifiek geschikt voor kinderen tot 14 jaar.

De Apenheul

Er is maar één plek in Nederland waar je de leukste ‘aapjes’ kunt kijken. Dat doe je natuurlijk in de Apenheul te Apeldoorn.

Attractiepark Slagharen

Een ritje naar attractiepark Slagharen is zeker de moeite waard. Met meer dan voldoende attracties voor zowel de kleintjes als de wat oudere kinderen.